Geschiedenis

Halfweg de jaren '90 werden wekelijks concerten georganiseerd in taverne "Elkerlyck" in Menen. Hieruit groeide een groep muzikanten die de muziek van Django Reinhardt en "The Hot Club de France"  in het hart droegen. Zo ontstond er een soort collectief die zichzelf de naam "Tchawi" gaf. De kern van de groep bestond uit Tcha Limberger, Vivi Limberger, Biske Limberger en Karel Waignein. Toen Tcha in 2001 naar Hongarije verhuisde om zich bij te scholen werd de groep ontbonden. 

In 2020, bij het uitbreken van de Corona, nam Karel Waignein terug de gitaar op en begon tijdens zijn eenzame momenten opnieuw te spelen. Iets later in 2021 zocht hij enkele muzikanten op en "The Hot Swing Collective" werd geboren. 


Ondertussen speelde het collectief samen met een hele lijst van muzikanten: Ellen Vanneste (Viool), Wim Vandamme (contrabas en gitaar), Wannes Vandewiele (Viool), Kerewin Larnout (gitaar), Carl Grimmelprez (Sax en mondharmonica),  Jan Van Poucke (Gitaar), Bart Parmentier (Contrabas), Seppe Vande Walle (Accordeon), Karel Waignein (gitaar)...

Nuages door "Tchawi"

Opname uit 1999 met Tcha Limberger, Karel Waignein, Vivi Limberger en Biske Limberger.